Geschiedenis - Mervi NV/SA/Ltd

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nederlands
De firma Mervi NV werd in 1984 opgericht als een handelsonderneming onder de naam Eximtra PVBA. Gezien de ruime ervaring uit het verleden op het gebied van verpakkingen voor de voedingsindustrie, werd ook deze activiteit voorzien in de statuten en langzamerhand sterker uitgebouwd.

In 1990, wanneer de verpakkingen reeds de hoofdactiviteit uitmaakten, werd de naam gewijzigd in Mervi BVBA. In 1995 werd een kapitaalsverhoging doorgevoerd en werd de vennootschap juridisch omgevormd tot een NV.

De activiteiten in de verpakkingswereld werden nogmaals verder uitgebreid door de toevoeging van verkoop en verhuur van machines (dieptrek- en vacuümmachines) en door de uitbouw van een degelijke technische dienst. 

In 1996 barstte het magazijn in Schoten echter uit zijn voegen. Een andere locatie met voldoende uitbreidingsmogelijkheden werd gezocht & gevonden: zo verhuisde Mervi in 1998 naar de huidige site in Merksem, vlakbij de op- en afritten van de omliggende autostrades en de Antwerpse haven.

In 2006 werd het naastgelegen pand verbouwd tot werkplaats om zo de technische dienst de nodige ruimte te geven en verder te kunnen uitbouwen.

Mervi is ondertussen dé specialist in alle verpakkingsaangelegenheden binnen de productieruimte - in het bijzonder vacuüm - gaande van verpakkingen, bedrukkingen, machine-onderhoud & -herstelling.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu